Dirigent

Jubile staat onder leiding van dirigent Erik Vinken. Hij is ook verantwoordelijk voor een groot deel van de arrangementen.

Erik Vinken werd geboren te Geel op 21 mei 1966. Tijdens zijn Latijnse studies aan het Sint-Jan-Berchmanscollege te Mol, volgde hij notenleer, piano en muziekgeschiedenis aan het Noord-Limburgs Instituut voor Kunstonderwijs. Na zijn middelbare studies trok hij naar het Leuvense Lemmensinstituut, waar hij de eerste prijzen notenleer, harmonie en contrapunt behaalde evenals de titel “Laureaat in de muziekpedagogie”. In 2004 keerde hij terug naar Leuven om zich te vervolmaken tot “Master in de muziek”.
Erik is als leraar esthetica en cultuurwetenschappen verbonden aan het Sint-Franciscuscollege van Heusden-Zolder. Bovendien is hij ook actief als componist/arrangeur.

Zo tekende hij in het verleden voor tal van koorarrangementen, maar ook voor de muziek van heel wat grote projecten, waaronder de kindermusicals “Jungle Book” (1993), “Alfred Jodocus Kwak” (1995), “Moedertje Kerstmis” (2001) en “Rajini, het meisje uit het circus” (2003). Verder verzorgde hij ook de muziek voor diverse schoolprojecten en voor “Geestig”, een toneelstuk naar een verhaal van Edgar Allan Poe (1997). Hij componeerde, arrangeerde en dirigeerde tevens de muziek voor het Geelse “Sint-Dimpnaspel: editie 2000”, een massaspektakel rond de legende van deze heilige. In het voorjaar van 2006 voerde hij met Canta Libre de musical “Tafeltje, dek je” uit, in een eigen bewerking voor koor en orkest.

Zijn persoonlijke voorkeur gaat echter uit naar het werken met close-harmony-arrangementen, waarin kleurrijke en originele harmonie├źn gecombineerd worden met sfeervolle melodische lijnen en een enorme ritmische verscheidenheid. Dit maakt van deze muziek steeds opnieuw een ware uitdaging voor zowel koorleden als dirigent.

Geef een reactie