Over Jubile

Eind 1989 in Herenthout in de Antwerpse Kempen: enkele familieleden worden door de zangmicrobe gebeten tijdens de jubileumviering van de (groot)ouders Cambré. JUBILE is geboren. Vrienden en kennissen komen de groep versterken en de toenmalige dirigent Lieven Cambré zet met de groep de eerste stapjes in de grote koorwereld.

Sinds het eerste concert in januari 1992 heeft JUBILE ondertussen al vele muzikale waters doorzwommen: na de meer traditionele koorwerken volgen ondermeer een kerstconcert, dubbelconcerten met Jos Moons en zijn combo, en met het Kempens Symfonisch Orkest.

Het koor voelt zich duidelijk het meest in zijn sas met Amerikaanse en jazzy nummers en de unieke sound wordt vanaf 2004 verder vervolmaakt onder de deskundige leiding van Erik Vinken. De groep wil zich dan ook graag profileren als close harmony-koor.

In Herenthout is JUBILE ondertussen wereldberoemd. De zingende leden brengen a capella close harmony in 4 tot 10 stemmen. De tweejaarlijkse concerten worden steeds sneller uitverkocht.

Maak ook kennis met onze dirigent