22/11/2007 Chantal Kashala versterkt Jubile

Chantal Kashala zingt onder meer bij Natalia en Clouseau. Twee weekends maakt de diva graag tijd vrij voor de vijf dubbelconcerten In Close Harmony met het Herenthoutse zangensemble Jubile.


Van het grote Sportpaleis naar de meer intimistische Sint- Gummaruskapel in ­Herenthout. Het is op zijn minst gezegd een wereld van verschil. “Toch ben ik nerveuzer voor de concerten met Jubile”, bekent Chantal Kashala (33). 

“Ik deed al backing-vocals bij The Pointer Sisters. Daar kwam per avond vijftienduizend man op af. In de kapel is amper plaats voor honderd toeschouwers, maar daar sta ik figuurlijk naakt. Enkel mijn stem en een pianist. Het contact met het publiek is directer.”
Lang twijfelde Chantal niet toen Jubile haar polste voor In Close Harmony. “Ik kom graag in Herenthout. Het is een warme en levendige gemeente. Zeker om uit te gaan. Mijn partner (striptekenaar Charel Cambré, red.) komt uit het Stoetersdorp. Hoewel we in Nieuwenrode wonen, zakken we wekelijks af.”

De beroepszangeres belooft een gevarieerd programma te serveren. “Ik breng een aantal uptempo-nummers. Waaronder eentje van mijn eigen groep Mama’s Day Off. Verder zing ik enkele intiemere songs. De duetten met Jubile beloven de klap op de vuurpijl te worden.”

Vuurwerk

Jubile is een gemengd koor. Al gebruiken ze die laatste term liever niet. “Het begrip ‘koor’ associëren mensen vaak met klassieke muziek. Wat wij brengen is totaal anders. Ons oeuvre bevat uiteenlopende genres zoals musical, samba, jazz en veel meer”, verzekert tenor Benny Meulemans. 

“Op de elf nummers die we brengen, repeteren we twee jaar. Dat komt omdat we kiezen voor de techniek close- harmony. Voor leken is dit moeilijk te verstaan. Het komt erop neer dat we de noten binnen een akkoord sneller op elkaar zingen. In combinatie met de fenomenale stem van Chantal kan dat enkel vuurwerk opleveren. Bovendien geeft de kapel een wondermooie akoestiek.”

Jubile staat onder leiding van dirigent Erik Vinken. Voor de vijf concerten van In Close Harmony op 23, 24, 25 en 30 november en 1 december zijn nog slechts enkele tickets beschikbaar. Kaarten kosten 10 euro. 

Stefan LAENEN (Gazet van Antwerpen 22/11/07)